EnglishMacedonianSerbian

MYLFOS

price

Био стимулатир, цена според набавена количина

Види повеќе продукти

Report Abuse

Description

ЕО ѓубриво со 55% фосфор (P2O5) во составот, растворлив во вода. Благодарение на својата висока концентрација на фосфор, неговото воведување значително го подобрува развојот и активноста на кореновиот систем.

Исто така, го забрзува формирањето на полен и ја подобрува плодноста. Висока концентрација на фосфор функционира како генератор на фитоалексини.

Неговата примена е корисна  за стимулација на природната самодбрана на  растенијата. Myelfos е биолошки поттикнувач,  кој ја дополнува употребата на фитосанитарни производи  и е компатибилен со биолошката борба против габични патогени.

 • Кај зеленчук, овошје, цитрус, маслинки и др. 100-200 мл / дка (100 литри вода), спреј и 200-300 мл / дка преку фертигација.
 • Кај зеленчукот увезен по пресадување и почетокот на цветање, и повторно третирање во формирањето и развојот на плодот.
 • Кај лозја – за да се спречи сивата мувла и да се подобри третирањето на плодот за време на цветање и повторно на почетокот на созревање и прошарување на гроздовите.

Во Шпанија, производот е регистриран како “Друг начин за заштита на растенијата” (Според прописите АПА / 1470/2007), и се користи комплементарно во борба против габични заболувања (мувла, сива мувла, итн.)

Види серификати

Vendor Information

 • Store Name: EM Agricom
 • Vendor: Gorgi Gorgievski
 • Address: Marshal Tito 1
  Negotino
  1440
 • No ratings found yet!
Vendor Info

Store Name: EM Agricom

Vendor Name: Gorgi Gorgievski

Address: Marshal Tito 1
Negotino
1440

Seler Phone: +38975200816

Vendor
Sell on Craft4art? Register Now!
 • Shipping worldwide
 • Free 7-day return if eligible, so easy
 • Supplier give bills for this product.
 • Pay online or when receiving goods
Get fresh company trends and unique gift ideas delivered right to your inbox.